FacebookTwitterLinkedIn

Opt ceasuri care i-au aparţinut legendei Formulei 1 Michael Schumacher – inclusiv două piese unice au fost vândute la casa Christie’s din Geneva pentru suma de 4,1 milioane de euro.

Două dintre ceasurile scoase marţi la licitaţie sunt piese unice create pentru pilotul de Formula 1 şi dăruite de şeful echipei Ferrari, Jean Todt, ca dar de Crăciun, a precizat Christie’s în prezentarea pieselor, notează AFP.

Piesa de rezistenţă, un Vagabondage 1 de F.P Journe, are un cadran unic în relief cu emblema Ferrari şi 7 V ce simbolizează cele şapte titluri de campion mondial de F1 ale lui Michael Schumacher, precum şi casca sa. A fost estimat la o valoare cuprinsă între 1 şi 2 milioane de franci elveţieni. A fost vândut cu 1.497.000 de franci elveţieni (1.646.700 de dolari americani sau 1.532.928 de euro).

Familia lui Michael Schumacher a scos la vânzare şi o colecţie completă şi rară de 5 piese din colecţia F.P Journe Ruthénium, inclusiv cutia de prezentare ştampilată cu numele pilotului.

Ceasurile au fost oferite separat la licitaţie, dar au fost achiziţionate „de acelaşi cumpărător, inclusiv cutia de prezentare, pentru o sumă totală de peste 1,7 milioane de franci elveţieni (1,8 milioane de dolari americani sau 1,7 milioane de euro)”, susțin reprezentanții casei de licitaţii.

Piesa de excepție care însă a fost scoasă la vânzare la 30 de ani de la primul titlu de campion mondial de Formula 1 al lui Michael Schumacher este un Patek Philippe vintage ref. 1518 rose sur rose din anul 1948.

Acesta a ajuns la 2.465.000 de franci elveţieni, 2.711.500 de dolari americani sau 2.524.160 de euro, „cel mai mare preţ pentru un ceas de mână vândut în această primăvară la Geneva”, potrivit Christie’s.

Este una dintre cele 58 de piese din aur roz şi una dintre cele 12 cu cadran roz, destinate pieţei din America Latină şi care prezintă un calendar cu zile şi luni în limba spaniolă.

În total, ceasurile scoase marţi la licitaţie s-au vândut pentru 22.821.050 de franci elveţieni, potrivit casei de licitaţii.

Pilotul german a fost un colecţionar pasionat. Acesta a suferit un grav accident de schi în luna decembrie 2013. De atunci, acesta nu a mai fost văzut în public.