FacebookTwitterLinkedIn

Primul ceas în onoarea unui artist român, creația omagiază viața și opera unuia dintre cei mai cunoscuți autori de benzi desenate, Puiu Manu, care aniversează zilele acestea 95 de ani.

Cu această ocazie specială, lumea fascinantă a benzilor desenate se întâlnește cu arta orologeriei, pentru a aduce un omagiu inedit unui nume de referință în lumea benzilor desenate.

Amatorii de benzi desenate cunosc, probabil, faptul că Puiu Manu a creat, împreună cu istoricul Adrian Cioroianu, un personaj legendar, „Căpitanul RO,” o figură unica ce subliniază puterea pasiunii indiferent de vârstă, precum și modul în care aceasta poate deveni un altfel de mesager al artei, cunoscută și ca „a noua artă,” în rândul tuturor generațiilor.

„Am crescut cu benzi desenate care mi-au modelat gustul pentru dialog, umor, și mi-au deschis porțile spre posibilități infinite. Astăzi, suntem mândri la Albini Prassa să-i aducem un omagiu lui Puiu Manu, prin prezentarea unei creații unice” a declarat Ion Schiau, fondatorul Maison Albini Prassa, de unde ceasul poate fi achiziționat, alături de alte creații orologere speciale, precum și modele ale unor mărci consacrate și produse avangardiste, al căror succes se bazează pe un design inovator, o arhitectură mecanică sau o istorie originală, dar și o interpretare a timpului ieșită din comun.

Inspirată chiar de „Căpitanul RO”, creația este primul ceas făurit pentru a onora un artist român și creația sa. Este, de asemenea, primul ceas dedicat unui supererou român, și să recunoaștem, nu sunt chiar atât de mulți. Nu este, însă, primul ceas cu origini românești; în ultimii ani, Maison Albini Prassa a inițiat mai multe ediții limitate, printre care creația Tissot 1918-2018 pentru a sărbători 100 de ani de la unificarea României, două ediții cu Rugby România sau Tissot Navigator „Săgeata Orientului”, care sărbătorește una dintre cele mai captivante povești legate de aviație și România.

Creat cu complicitatea „tatălui” Căpitanului RO, reputatul istoric și scriitor Adrian Cioroianu, și a lui Dodo Niță, scriitor, critic și istoric specializat în domeniul de nișă al benzilor desenate, ceasul „Căpitanul RO” și seria limitată la 95 de bucăți numerotate a fost creată împreună cu brandul UNDONE, cunoscut pentru producția de ceasuri pentru eroii DC Comics, Marvel și personajele Disney.

Inspirat de o lungă tradiție de ceasuri cu personaje cu mâini animate, primul exemplar din această categorie a fost un ceas Mickey Mouse creat de brandul american Ingersoll în 1933, pe când Puiu Manu avea doar 5 ani. Se spune că această creație îndrăzneață a salvat Ingersoll și a ajutat deopotrivă marca Disney, în acea perioadă dificilă.

Astăzi, la 90 de ani de la primul ceas creat pentru un personaj desenat, sărbătorim creativitatea, distracția și inovația, dar și orologeria fără frontiere, aducând un omagiu nu doar „Căpitanului RO,” ci și domnului Puiu Manu, o adevărată legendă.

Seria limitată „Capitanul RO” precum și colecțiile de ceasuri reprezentate de Albini Prassa, se pot achiziționa fizic de la Maison Albini Prassa, din stradă Belgrad, nr. 12 sau online accesând https://www.albiniprassa.com.