FacebookTwitterLinkedIn

Un complex familial în Naples, Florida, a fost listat recent la vânzare pentru 295 de milioane de dolari. Dacă se vinde chiar și în jurul aceastei sume, ar fi cea mai scumpă vânzare rezidențială din SUA, potrivit Business Insider.

Familia magnatului în investiții John Donahue (decedat) vinde trei case de pe malul apei amplasate pe aproape 9 hectare. Proprietatea conține și un mic port pentru iahturi, care se întinde pe o distanță de aproximativ 70 de metri.  

Complexul în Port Royal, acum o vecinătate luxoasă a Naples, a avut origini relativ modeste. Donahue a cumpărat un teren de 4,3 hectare pe marginea Golfului Mexic pentru 1 milion de dolari în 1985, conform Wall Street Journal. De atunci, el și familia sa au acumulat aproximativ 60 de hectare.

În 1955 Donahue a cofondat o firmă de investiții acum numită Federated Hermes, care administrează în prezent 668,9 miliarde de dolari în active. 

Nativ din Pittsburgh, el și soția sa Rhodora și-au împărțit timpul între Pennsylvania și Florida înainte de a se muta în Naples pe termen nelimitat în jurul anului 1990.

Proprietatea lor din Florida a devenit o zonă de adunare a familiei pentru cei 13 copii ai lor, cei 84 de nepoți și mai mult de 175 de strănepoți. Familia dorește să vândă proprietatea ca un complex întreg, mai degrabă decât să o împartă în bucăți, potrivit Business Insider.

Casa principală are aproximativ 11.500 de metri pătrați, a doua casă are 5.500 de metri pătrați, iar a treia are aproximativ 5.800 de metri pătrați.

Complexul vine și cu 1.650 de metri de mal: 730 de metri pe Golful Mexic și aproximativ 930 de metri pe Gordon Pass și Golful Naples.

Proprietățile au multe caracteristici remarcabile, dar una memorabilă este o cameră pe care Rhodora a transformat-o într-o cameră de împachetare a cadourilor.

Recordul actual pentru cea mai scumpă vânzare rezidențială din SUA a fost stabilit în 2019, când CEO-ul unui fond de hedging, Ken Griffin, a cheltuit 240 de milioane de dolari pe un apartament la marginea Central Parkdin New York City.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.