FacebookTwitterLinkedIn

Casa din Mayfair, Londra, care i-a aparținut lui Brian Epstein, primul manager al trupei The Beatles, a fost scoasă la vânzare pentru 10,7 milioane de dolari. Inclusă în patrimoniul istoric al orașului, vila în stil georgian are cinci saloane de recepție, cinci dormitoare, șapte băi și o suprafață utilă de 360 de metri pătrați.

Vila are și o anexă cu care comunică pe la demisol, respectiva anexă fiind locul de întâlnire al lui Paul McCartney, John Lennon, George Harrison și Ringo Starr și unde, se pare, aceștia au compus albumul Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.

Epstein provenea dintr-o familie bogată din Liverpool, care i-a încredințat managementul unui magazin cu discuri. I-a cunoscut pe Beatles la un concert susținut de aceștia la Cavern Club din Liverpool, în 1961, și i-a convins să semneze cu el un contract de impresariat, deși nu avea deloc experiență în domeniu. Epstein este responsabil de imaginea elegantă a celor patru și de primul contract pe care aceștia l-au semnat cu o casă de discuri importantă – Parlophone, deținută de EMI.

Construcția aflată la vânzare datează din 1750, iar Epstein a cumpărat-o la începutul anilor 60 și a transformat-o în sediul central al Apple Corps înainte să se stingă în urma unei supradoze de barbiturice și alcool în 1967. Avea 32 de ani.

Vila a fost achiziționată apoi de Norman St John-Stevas, Lord de Fawsley, unul dintre consilierii lui Margaret Thatcher și unul dintre cele mai colorate personaje ale Parlamentului britanic.

Clădirea are cinci etaje și își arată trecutul ilustru prin numeroase detalii, de la acoperișul de ardezie și ferestrele cu cercevele până la balustradele din fier forjat. La interior, parchetul, șemineurile, lambriurile și tavanele cu muluri fac parte din arsenalul original al vilei. John Lennon a desenat pe dalele de gresie din bucătăria astăzi modernizată – dar respectivele piese au fost scoase și vândute la licitație.