FacebookTwitterLinkedIn

Romania Sotheby’s International Realty scoate la vânzare o casă boierească, aflată în satul Tălişoara din judeţul Covasna, ce datează din secolul al –XIX-lea.

Aflată în apropiere de Castelul Daniel, casa boierească este scoasă la vânzare pentru suma de 179.000 de euro.

Potrivit reprezentanților Romania Sotheby’s International Realty, zona Tălişoara este în primul rând cunoscută datorită Castelului Daniel, construit la 1669 şi care astăzi găzduieşte unul din cele mai cunoscute hoteluri istorice de lux din România. În această zonă se găsesc nu mai puțin de 160 de castele şi conace.

Casa boierească are 360 de mp, este formată din 9 camere şi 2 băi la parter, dar are şi un beci boltit, cu arce largi de cărămida. 

Construit în stilul architectural specific locului, conacul se remarcă în principal prin cele patru coloane masive de pe faţada principală dar şi prin tâmplăria exterioară şi interioară care s-a păstrat în stare destul de bună.

Separat de clădirea principală mai există încă două clădiri anexă, folosite în trecut ca locuinţe de serviciu, fiecare din ele cu suprafeţe construite în jur de 130, respectiv 150 de metri pătraţi.