FacebookTwitterLinkedIn

Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a făcut câteva precizări legate de cardul de energie. Acesta nu este un instrument de plată, ci doar certifică faptul că beneficiarul poate folosi sprijinul de la stat, prin intermediul Poştei Române, care va face decontările.

Începând cu săptămâna viitoare, pe baza seriei pe care o are cardul de energie, va putea fi consultat online soldul contului şi istoricul plăţilor.

Marcel Boloș: „Împreună cu cartea de identitate și cu factura de energie pe care o primesc de la furnizorul de energie electrică, gaze naturale, încălzirea la bloc, lemne de foc, peleți, fie la poștaş, fie la oficiile poștale, fie de săptămâna viitoare sper să avem și aprobat serviciul de e-mandatpoștal, adică inclusiv plăți electronice, acolo unde este posibil, se pot face aceste plăți.

După fiecare operațiune să solicite dovada serviciilor de mandat poștal, este documentul care confirmă că plata va avea loc, respectiv, Poșta Română va vira banii pe care îi primește de la noi, către furnizorul de energie al beneficiarului”, conform RRA.

Persoanele care au nelămuriri privind mecansmul de utilizare a acestui ajutor de stat, Poşta Română a pus la dispoziţie şi o linie telefonică. Se pot solicita detalii sau clarificări la numărul 031.99.66.

De la 1 februarie, va începe distribuirea, ca scrisoare recomandată cu confirmare de primire. Sunt în total 4 milioane de persoane cu venituri de până în 2.000 de lei pe lună.