FacebookTwitterLinkedIn

Cluj-Napoca beneficiază în acest an de un buget de 434,4 milioane euro, în creștere cu 1,13% față de anul trecut. Dintre prioritățile pentru anul 2022, anunțate de Primăria din Cluj Napoca, se numără „modernizarea infrastructurii, creșterea dimensiunii verzi a orașului, digitalizarea și creșterea standardelor de calitate ale tuturor serviciilor publice.

În prezent se lucrează la elaborarea documentațiilor tehnice pentru proiectarea și execuția unor lucrări precum realizarea centurii Clujului și proiectul metroului și trenului metropolitan, amenajările a trei parcuri, dintre care cel din zona de est de 45,5 ha, precum și reabilitările unor licee și a zonei Expo Transilvania.

În Cluj Napoca sunt în prezent în execuție lucrări de modernizare și reamenajare a unor străzi din zona centrală, cu termene de finalizare în 2023, ca și a unor pasaje și poduri.

În ce privește digitalizarea, Primăria din Cluj Napoca a anunțat că volumul încasărilor online la taxe și impozite a crescut cu 54% față de anul 2020. Din totalul încasărilor înregistrate, creșterea volumului de încasări cu cardul este de 15% față de 2020, în timp ce volumul plăților online a crescut cu 54% față de 2020. De asemenea, 27.464 persoane au plătit anul trecut prin scanare QR code, față de 8.112 în 2020.