FacebookTwitterLinkedIn

Ingrediente

300 g paste fusilli Băneasa

1 dovleac pară

3 ouă

200 g miez de nucă

100 ml smântână dulce de gătit

1 linguriţă cu vârf scorţișoară

3 linguri miere

Mod de preparare

Cureţi dovleacul, îl tai felii și îl coci în cuptor 40 de minute, după care îl pui în blender și îl faci piure. Fierbi pastele Băneasa conform indicaţiilor de pe amblaj, după care le scurgi și le pui într-un castron încăpător. Adaugi peste piureul de dovleac, smântâna, ouăle bătute, scorţișoara, jumătate din nucă, măcinată, mierea și amesteci foarte bine. Torni compoziţia într-un vas termorezistent uns cu unt, netezești și îl introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 45-50 de minute. Decorezi cu miezul de nucă rămas și o servești caldă.

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!