FacebookTwitterLinkedIn

Hotelurile Sheraton au o istorie veche de peste 80 de ani, în cel puțin 75 de țări din lume și reprezintă o garanție de confort și lux pe care am putut să o apreciez la New York, Hong Kong sau în India. Un standard ridicat de servicii pe care hotelul Sheraton București le oferă din 2015, în locul fostului hotel Howard Johnson.

Într-o duminică însorită și foarte caldă de septembrie care arată că vara nu s-a terminat, aveam să descopăr Brunch Deluxe sau conceptul lor de «duminică în familie». Cu un meniu special creat de Ashlie Dias, noul Executive Chef al hotelului din luna mai, eram tare curioasă să văd ce răsfăț culinar mă aștepta.

După oferta similară făcută la hotelurile Sheraton de la Bangkok, Puerto Valarta (Mexic), la Cascais (Portugalia) sau Varșovia și Cracovia, în fine putem să ne delectăm și la București cu o propunere de calitate pentru toată familia.

Lansat duminică 17 septembrie, brunch-ul a fost gândit ca un moment rafinat, unde preparatele talentatului chef sunt marea atracție. După 16 ani de experiență internațională și lansarea unui meniu original la Crown Plaza București, Chef Dias a decis să inoveze complet și oferta restaurantelor Sheraton București (Avalon și Centro bistro) și să aducă o propunere specială dedicată duminicilor.

În lobby-ul restaurantului Avalon (Benihana) am întâlnit familii cu copii, cupluri și multă veselie care așteptau brunch-ul – nu numai eu eram curioasă și gata să fiu surprinsă. După o cupă de șampanie pentru cei mari și sucuri pentru cei mici, Chef Dias a primit personal toții invitații în sală.

Dacă la intrare se afla un bar de prăjituri de la Centro Cake destinat copiilor, nu foarte departe era pregătit un bufet suedez cu un meniu bogat, realizat cu migală, fantezie și mai ales multă grijă. Rafinamentele bucătăriei franceze se mixau cu câteva accente bine alese de tradiție mediteraneană și cu note particulare asiatice, aduse de originile indiene ale lui Ashlie.

„Am avut enorm de lucru, să știi că ne-au trebuit mai multe zile să pregătim festinul de azi” mi-a spus Chef Dias zâmbind. Și îl cred.

A fost greu să aleg între rața fragedă și parfumată cu sos de portocale, stridiile proaspete sau carnea de crab în sos cocktail francez, așa încât nu am stat pe gânduri și am gustat puțin din fiecare. Vorba bunicii mele «mai bine să-mi fie rău decât să-mi pară rău». Am încercat și salata Teriyaki cu pui, una din cele patru feluri de salate compuse incluse în meniu, cu toate că și celelalte opt salate simple făceau cu ochiul.

După un delicios ou umplut cu avocado am testat un vin rosé minunat servit de somelierul Daniel Borteanu. Erau și vinuri albe, dar părerea domnului Borteanu a fost că vinul rosé se potrivea mai bine cu brânzeturile pe care le alesesem din cele peste zece tipuri franțuzești servite frumos pe un trolley. Să mai spun că m-am simțit ca la Paris?

Deși amatoare de specialități japoneze, am gustat puțin de data asta. Am vrut să fac o adevărată imersiune în ce am văzut mai rar la Sheraton și mai ales ceea ce nu mai mâncasem aici.

Suprize au fost și pentru ambianță. Am descoperit-o pe Georgia Dascălu & The Band, care cu un playlist inspirat, a reușit să creeze intimitate și o atmosferă foarte agreabilă. „Georgia are o voce caldă, foarte plăcută, așa cum este și personalitatea ei – exact ceea ce ne trebuia pentru așa un event. Și toate cântecele sunt special alese de ea” mi-a destăinuit Cristina Huzum, Deputy General Manager la Sheraton.

Cum era destul de multă lume la restaurant, părinții aveau o oarecare problemă să liniștească voia bună a copiilor. Și nu era de mirare – dacă noi, oamenii mari, treceam încântați de la un fel la altul ca niște copii, cum să reacționeze diferit cei cu adevărat mici?

Last but not least, un pic despre locul rezervat dulciurilor: mai multe sortimente de mini prăjituri, cu diverse feluri de ciocolată sau mousse de fructe, o fântână de ciocolată și fructe proaspete așezate cuminți alături, o varietate de torturi și un frigider cu mai multe feluri de înghețată.

Încă o dată mi-a venit să gust tot, dar m-am îndreptat hotărâtă către un tort de ciocolată, după testarea fântânii. Cu un amestec subtil de ciocolată neagră și mai puțin dulce decât ne-am obișnuit, dar cu atât mai bun, tortul s-a asortat perfect cu o cafea aromată. Sau cappuccino în cazul meu.

Am fost cucerită, brunch-ul Deluxe la Avalon este un loc de excepție pentru o duminică tihnită în familie, unde nimeni nu este uitat. Și unde mă voi reîntoarce cu siguranță.