FacebookTwitterLinkedIn

Compania aeriană britanică British Airways (BA) a fost amendată cu 1,1 milioane de dolari de guvernul american pentru că nu a plătit la timp rambursări pentru zborurile anulate în timpul pandemiei.

Potrivit Departamentului american al Transporturilor, BA nu a oferit rambursări în timp util pasagerilor pentru zborurile la care a renunţat sau pe care le-a reprogramat către şi dinspre Statele Unite. Departamentul Transporturilor susţine că a primit peste 1.200 de plângeri în acest sens, notează BBC.

BA a respins acuzaţiile, susținând că “a acţionat în mod legal în orice moment”.

Potrivit Departamentului Transporturilor, din martie până în noiembrie 2020, site-ul web al BA a instruit clienţii să contacteze transportatorul prin telefon pentru a discuta despre opţiunile de rambursare, inclusiv pentru zborurile pe care British Airways le-a anulat sau le-a modificat semnificativ.

Cu toate acestea, consumatorii nu au reuşit să intre în contact cu agenţii serviciilor pentru clienţi atunci când au sunat la transportator, timp de mai multe luni în această perioadă, deoarece BA nu a reuşit să menţină o funcţionalitate adecvată a liniilor telefonice de servicii pentru clienţi. “De asemenea, nu a existat nicio modalitate de a trimite o cerere de rambursare prin intermediul site-ului web al transportatorului în această perioadă”, a precizat Departamentul american.

Acesta a adăugat că, din martie până în noiembrie 2020, informaţiile înşelătoare de pe site-ul web al BA au determinat consumatorii să solicite din greşeală vouchere de călătorie în loc de rambursări.

Pe lângă cele 1.200 de plângeri primite de Departament, BA a primit alte mii de plângeri şi cereri de rambursare direct de la clienţi, susțin autoritățile americane.

Aceste deficienţe “au reprezentat provocări semnificative şi au produs întârzieri în ceea ce priveşte primirea de către mii de clienţi a rambursărilor solicitate”, iar amenda a fost stablită pentru a fi un “factor puternic de descurajare a unor viitoare practici ilegale similare”, subliniază Departamentul american.