FacebookTwitterLinkedIn

Fondată în 1980, Herbalife Nutrition operează în peste 90 de țări cu peste 8.000 de angajați și este lider gobal pentru înlocuitori de masă, suplimente nutriționale și produse pentru îngrijirea pielii.

La întrebările Forbes România a răspuns Romeo Căzănescu, Country Director Herbalife Nutrition România, Moldova, Ungaria şi Bulgaria

 1. Care sunt previziunile privind activitatea companiei pe termen mediu?

În acest an și în anii următori, ne propunem să continuăm consolidarea poziției noastre pe toate cele trei categorii de produse: stil de viață sănătos și activ, wellbeing și controlul greutății, toate acestea urmând să beneficieze de investiții suplimentare în dezvoltarea de produse noi și în îmbunătățirea formulelor produselor deja consacrate. De asemenea, revenirea evenimentelor fizice pentru distribuitorii noștri reprezintă o sursă importantă de formare, motivație și inspirație pentru distribuitorii noștri.

 • Ce vă motivează să vă treziți în fiecare dimineață să faceți business în România?

Din ce în ce mai mulți români sunt interesaţi să integreze în viaţa de zi cu zi o nutriţie echilibrată și să aibă un stil de viață sănătos. Se poate observa că produsele de wellbeing sunt din ce în ce mai apreciate în România, mai ales de generația millennials, care adoptă un stil de viață sănătos.

Oamenii au devenit mai conștienți de opțiunile pe care le au, iar noi ne dorim să încurajăm alegerile bune care oferă avantaje și pot duce la creșterea calității vieții. Sunt un optimist de fel și vreau să cred că și noi punem umărul la dezvoltarea unor rutine sănătoase care să ajute fiecare individ să adopte un stil de viață activ și sănătos, îmbunătățind astfel calitatea vieții.

 • Care credeţi că sunt principalele impedimente pe plan economic şi politic naţional, care frânează creşterea economică şi dezvoltarea capitalului?

Ultimii trei ani au fost foarte dificili, în special pentru întreprinderile mici și mijlocii și pentru investitorii mici din România. Din această perspectivă, IMM-urile, care sunt motorul economiei românești, trebuie ajutate să beneficieze de toate măsurile. Este clar că orice măsură luată pentru a sprijini antreprenorii și micile afaceri să prospere va fi și în beneficiul societății, în ansamblul ei.

 • Ce i-ați recomanda unui tânăr care se pregătește să intre în profesie?

Trebuie să fie convins că este ceea ce vrea să facă, să se dedice business-ului său și să nu își seteze așteptări ireale. Herbalife Nutrition oferă o oportunitate antreprenorială pentru cei care doresc să înceapă un business în acest domeniu, să devină proprii lor șefi, să ajute comunitățile să adopte o nutriție echilibrată și un stil de viață activ. E o cale mai dificilă poate, versus aceea de a te angaja la o companie, dar și satisfacțiile sunt mult mai mari decât dacă ai fi angajat. Nu există niciun un moment mai bun decât cel din prezent, mai ales pentru cei tineri, de a începe un business propriu.

 • De la cine ați învățat cel mai mult pe parcursul carierei?

Am încercat întotdeauna să învăț din fiecare experință pe care am trăit-o, fie că vorbim de călătorii, vacanțe sau business. Nu pot să neg că primul job nu m-a ajutat să-mi dau seama ce îmi doresc de fapt pentru mine. Fiecare angajator, lider întâlnit de-a lungul carierei, a avut un aport în dezvoltarea mea profesională și personală. Ceea ce am învățat de la cei cu care am lucrat este faptul că întotdeauna trebuie să fii încrezător în puterea echipei și nu cea individuală. Cred că acesta este unul din factorii care mi-au adus succes în carieră! Trebuie să fii bine pregătit în domeniul tău și în același timp să ai oamenii potriviți alături. Informația înseamnă siguranță iar în acest fel, ajungi să îi inspiri și să îi motivezi pe membrii echipei tale.

 • Care sunt valorile companiei dumneavoastră?

Herbalife Nutrition este lider gobal pentru nutriție și stil de viață activ. Cele 3 valori de bază ale companiei sunt: întotdeauna să facem ceea ce este corect, să colaborăm și să construim mai bine. Căutăm mereu să ne dezvoltăm, să creștem și să inovăm. Căutăm împreună oportunități de a fi cei mai buni și de a ne depăși. Suntem agenți ai schimbării, sprijinim comunitățile prin intermediul unui angajament ferm față de oameni și de planeta noastră. Suntem inspirați de un spirit antreprenorial și ne străduim să reflectăm acest lucru în tot ceea ce facem.

 • Cum dezvoltaţi talentele din cadrul companiei dumneavostră?

Herbalife Nutrition oferă training-uri atât online cât și față în față, dar și un curs de mentorat și coaching cu distribuitorii experimentați. Distribuitorii noștri provin din medii foarte diverse și aceasta este frumusețea afacerii noastre și a modelului nostru de afaceri. De foarte multe ori, consumatorii mulțumiți devin ulterior distribuitori. În plus, fiecare distribuitor beneficiază de infrastructura Herbalife Nutrition, de produse de înaltă calitate, o platformă digitală, aplicația HN Grow pentru educație nutrițională și instruire lansată în urmă cu 2 ani, un lanț de aprovizionare, instrumente de marketing și training, și întotdeauna această flexibilitate specifică modelului nostru de afaceri.

 • Cum menţineţi echilibrul între viaţa personală şi cea profesională?

Acest echilibru este diferit pentru fiecare dintre noi și trebuie să acceptăm că nu poate fi întotdeauna perfect. Da, de cele mai multe ori balanța poate înclina către job însă putem lucra cu noi, putem să prioritizăm anumite aspecte. Categoric nu este fiecare zi la fel ca cea anterioară. Sunt zile mai aglomerate, zile mai puțin aglomerate… Încerc să-mi stabilesc un program care să funcționeze pentru mine. Sunt realist, în primul rând. Îmi acord timp pentru lucrurile care mă bucură, care mă împlinesc ca om și pentru care sunt recunoscător. Nu mă abat de la rutina zilnică și anume – o sesiune de mișcare dimineața, imediat dupa trezire, urmată de un mic dejun sănătos. Urmează apoi sa merg la birou, iar seara, am grijă să mă dedic familiei și activităților în aer liber. Sportul este esențial pentru o stare generală bună. Minim 30 de minute pe zi și cu siguranță simți diferența.

 • Care sunt pasiunile dumneavoastră?

Principala mea pasiune este sportul. Indiferent cât de aglomerat aș fi, acord timp și pentru sport. Dimineața alerg, mai ales dacă vremea permite. Apoi, obișnuiesc să joc săptămânal tenis, iar pasiunea aceasta pentru sport se reflectă și în business, Herbalife Nutrition fiind în România principalul sponsor în nutriție al Lotului Olimpic de canotaj masculin și feminin al României al echipei de fotbal FC Farul Constanța și pentru multiplul campion național la triathlon și duathlon, Ciprian Bălănescu, dar si pentru Dorin Alexe, Dublu Campion European și singurul Campion Mondial al României în Karate-ul Olimpic .

 1. Credeți că pot fi îmbinate pasiunile cu antreprenoriatul/intraprenoriatul sau sunt activităţi care independente sau care se exclud reciproc?

Cu siguranță pot fi îmbinate. Atunci când faci ceea ce îți place iar veniturile tale vin tocmai de aici, din această pasiune a ta și antreprenoriatul este apoi o plăcere. Practic muncești cu drag, te dedici mai mult pentru că lucrezi pentru tine.

 1. Ce planuri de dezvoltare aveţi: achiziţii, extinderi pe noi pieţe, etc?

Avem în plan dezvoltarea portofoliului de produse, intrând astfel pe noi categorii de suplimente. Inovația în produse este prioritară pentru noi. Facem tot ce este necesar pentru a răspunde cerințelor pieței locale și a oferi soluțiile necesare.