FacebookTwitterLinkedIn

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, a declarat miercuri, că începând cu luna martie ar urma să se înregistreze o scădere mai vizibilă a inflaţiei, menţionând că guvernul şi-a propus ca până la finalul anului 2023 inflaţia să aibă o singură cifră.

Adrian Câciu: „Inflaţia creşte mai repede decât scade şi e bine să fii atent atunci când începe să crească sau să intervii mai rapid pentru că, atunci când scade, temperarea ei este una care e de mai lungă durată.

Măsuri am luat şi cea mai importantă măsură este aceasta cu reglementarea preţurilor la energie pe o perioadă de doi ani. Acest lucru va permite să nu se mai transmită în preţurile bunurilor şi serviciilor componenta de utilităţi sau de preţuri administrate”, conform RRA.

Ministrul a precizat că din luna martie se va putea observa o scădere mai vizibilă a inflaţiei.

Adrian Câciu: „Din perspectiva inflaţiei, eu cred că începând cu luna martie o să avem o scădere mai vizibilă a inflaţiei, o reducere graduală. Am văzut că BNR este optimistă în perspectiva abordării inflaţiei cu o singură cifră, respectiv trimestrul trei. Ceea ce ne-am propus ca guvern este ca, până la finalul anului 2023, inflaţia să aibă o singură cifră”.