FacebookTwitterLinkedIn

Guvernul a anunțat că va impune măsuri de tipul celor adoptate în timpul războiului pentru următoarele 20 de zile. Printre acestea se numără planul de autoizolare a populației vârstnice, timp de patru luni. De asemenea, Guvernul plănuiește să dea un ordin de rechiziționare a hotelurilor și a spitalelor private. În plus, este foarte posibil ca barurile și restaurantele să fie nevoite să se închidă.

Pentru a-i proteja pe cetățeni, autoritățile britanice pregătesc o serie de măsuri împotriva răspândirii pandemiei de COVID-19. Johnson și Guvernul britanic vor să prevină o posibilă suprasolicitare a sistemului medical, relatează express.co.uk.

De asemenea, pentru a combate răspândirea coronavirusului, este foarte probabil ca Johnson să dea un ordin pentru a închide școlile din țară. Mulți experți l-au criticat pe politician, deoarece nu a luat măsuri suficient de repede atunci când a izbucnit pandemia. Însă, potrivit sursei citate, Guvernul a așteptat momentul oportun pentu a impune aceaste restricții, evitând inducerea unei stări de panică.

Johnson a declarat că se teme pentru populația vârstică, aflată în autoizolare, deoarece o mare parte din acești cetățeni locuiesc singuri. Din acest motiv, a încercat să întârzie restricțiile cât mai mult. Autoritățile fac apel către comunități pentru a se sprijini și ajuta reciproc și pentru a se asigura că nimeni nu este neglijat.

Consilierul prim-ministrului a avut discuții cu diferite companii ca UberEats și Deliveroo, pentru a le propune să livreze mâncare celor mai în vârstă, care vor fi nevoiți să stea în autoizolare. Supermarket-urile, farmaciile și benzinăriile vor rămâne deschise.

Guvernul le sugerează cetățenilor să iasă din case doar pentru a face cumpărăturile necesare, puțin sport sau pentru a vota în timpul alegerilor. Prim Ministrul i-a sfătuit pe oameni să lucreze de acasă, după ce a numit coronavirusul „cea mai mare criză de sănătate a Franței, într-un secol.”

La scurt timp după ce Franța a adoptat măsurile de carantină, Prim-ministrul Spaniol, Pedro Sanchez, a declarat că Spania va intra și ea în carantină, fiind închisă pe o peridoadă de 15 zile.