Cautare
, Forbes Staff

Tech |
|

BookVitals, aplicație fondată de Laurențiu Bălașa, primește o investiție de 475.000 euro, rundă condusă de Early Game Ventures. „Antreprenorii români trebuie să știe că există resurse financiare disponibile pentru produse B2C”

BookVitals, aplicație dedicată cititorilor de literatură non-fiction, fondată de Laurențiu Bălașa, tânăr care face parte din generația Forbes 30 sub 30 2018, a primit o investiție în valoare de 475.000 euro.
Laurentiu Victor Balasa- buna

Runda a fost condusă de Early Game Ventures, cu participarea unui grup de investitori de tip angel. Asistența juridică a tranzacției a fost asigurată de casa de avocaturǎ DLA Piper Dinu.

Aplicația permite cititorilor să convertească imaginea paginilor unei cărți în text, transformând experiența de lectură și făcând facilă luare de notițe și culegerea de citate. Aceste citate devin conținut indexabil, ușor de căutat, adnotat și distribuit pe rețele sociale sau pe alte canale digitale.

Echipa BookVitals pregătește lansarea unei variante noi a aplicației de mobil, cu mai multe funcționalități.

Citește și: 30 sub 30- ediția 2018: Legătura dintre antreprenoriat și poezie

Suntem foarte fericiți să îi avem alături, în misiunea noastră de a îmbunătăți modul în care oamenii citesc, pe Early Game Ventures și grupul de Angels. Investitorii noștri ne-au arătat o încredere fenomenală, am rezonat din prima discuție despre valori și sunt sigur că vor continua să ne fie alături pe durata întregului proces complicat de construcție a unei companii globale”, declară Laurentiu Bălașa, CEO BookVitals.

România, o țară cu potențial pentru orice fel de business

„E important de menționat că investitorii și advisorii noștri au ales să creadă, alaturi de noi, într-o idee. O idee pentru un produs B2C. Le mulțumim pentru încredere și ne simțim responsabili să livrăm. În România se produc puține produse B2C, mai ales mobile. M-aș bucura să utilizam mai mult inteligența românească pentru a crea produse finite, nu doar forță de muncă. Am muncit destul pentru corporațiile străine care au birouri aici și ne exploateaza inteligența. Mai puțin outsourcing și mai multe produse”, mai spune Laurențiu Bălașa, care adaugă că antreprenorii români trebuie să știe că pot obține finanțare și pentru ideile și produsele business-to-consumer.

„E singurul mod in care IT-ul românesc va crește sustenabil. Impresia mea este că fondurile de investiții și investitorii privați își doresc să investeasca în idei, în produse software. Trebuie să aibă în ce să investeasca. Cred că antreprenorii români trebuie să știe că există resurse financiare disponibile pentru produse B2C.”

Citește și: Lecții de antreprenor. Laurențiu-Victor Bălașa, cofondator T-Me Studios: Succesul este inevitabil pentru oricine are disciplina de a munci foarte mult

Dincolo de functionalitățile care țin de utilitate, aplicația are și o componentă socială importantă, vitală pentru orice model de business B2C. De asemenea, avem încredere în echipa BookVitals. Aceasta a dovedit în timp că este capabilă să dezvolte aplicații de mobil care să fie instalate de aproape 700 de milioane de ori”, declară Cristian Munteanu, Managing Partner al Early Game Ventures.

Early Game Ventures este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat  cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanțat  prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii