
Prima companie în care Laurențiu a fost implicat, pe vremea când avea 16 ani, a fost o companie de transport. După doi ani în care firma nu a avut un succes prea mare, tânărul a învățat care sunt bazele unei afaceri și a pus în aplicare și alte idei.
A pornit, doi ani mai târziu, împreună cu un prieten, o altă afacere, în domeniul alimentar – o patiserie, cu ajutorul a 14.000 de euro împrumutați. Au deschis mai multe puncte de vânzare, unele au funcționat, iar altele au fost rapid închise. În cele din urmă, afacerea a fost vândută. La 22 de ani a pornit un magazin online, cu 500 de euro, pe care l-a vândut cu 50.000 de euro. Cu o parte din bani a decis să cumpere un alt magazin online, competitor, care s-a dovedit a fi un „semi-eșec“, așa cum afirmă Laurențiu. Însă fiecare experiență l-a învățat lecții prețioase. S-a născut în București, a studiat la Liceul Teoretic Ion Barbu, apoi a făcut facultatea de Finanțe-Bănci la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir.
„Punând cap la cap aceste experiențe, am început să mă întreb ce business-uri pot ajunge mari, au calitatea de a fi scalate rapid cu investiție minimă și nu sunt în pericol să dispară curând. Intuitiv aveam impresia că piața telefoanelor mobile este îndeajuns de mare să nu dispară curând și poate să fie accesată cu investiție minimă: costul dezvoltării unei aplicații. Hazardul a facut ca un fost coleg de liceu să îmi ceară o întâlnire în perioada respectivă și să îmi prezinte proiectul la care lucra în domeniul mobile.“ Astfel, T-Me Studios, publisher de aplicații mobile, a început în 2013 din prietenia lui Laurențiu cu Matei Pavel (30 de ani), el fiind cel care a construit platforma web de automatizare a procesului de creație al aplicațiilor.
T-Me Studios a creat peste 10.000 de aplicații, care au fost descărcate în total de peste 500 de milioane de persoane în ultimii patru ani și jumătate. De când a fost înființată, compania a generat venituri de peste 10 milioane de dolari. „T-Me Studios a fost selecționată să reprezinte România în programul european Startup Europe Comes to Silicon Valley (SEC2SV), organizat de Mind the Bridge și EIT Digital în anul 2016. Programul SEC2SV facilitează, pentru start-up-uri de top din Europa, accesul la fonduri de investiții din America, având ca scop final extinderea companiei către piața americană și deschiderea unui birou local“, afirmă Laurențiu.
Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent
Acum, el este implicat în T-Me Studios în deciziie strategice la nivel de board și uneori se mai implică și operațional.
Momentan, a investit în domeniul imobiliar, în companii românești de IT (e-commerce și inteligență artificială) și într-un ONG în domeniul educației antreprenoriale și tehnologice.
Laurențiu scrie poezii de când avea 11 ani. La vârsta de 16 ani a publicat, într-un tiraj de câteva mii de exemplare, primul său volum de poezii, denumit „H“ , iar acum are de gând să îl publice pe al doilea. „Poezia e un sistem reprezentațional similar cu programarea sau matematica. Toate artele utilizează aceeași putere creaționistă a individului, adaptând-o în diverse forme simbolistice de reprezentare. Nu am perceput vreodată diferență sensibilă între poezie, pictură, matematică, muzică etc. Am văzut doar diferențele tangibile, de formă, dar esența este aceeași și este puterea creaționistă a individului manifestată prin voința și având ca origine gândurile și emoțiile individului“, adaugă el. În viitor, își dorește să dezvolte afaceri bazate pe tehnologia blockchain, care, în opinia sa, „reprezintă o paradigmă nouă de înțelegere și construcție a tuturor contractelor dintre oameni, indiferent de natura lor.“ De asemenea, și-ar dori să afle mai multe despre tehnologiile genetice anti-aging și despre turismul spațial.
Cum ți-ai depășit limitele?
Limitele pot fi depășite prin acceptarea lor. Asta implică studierea non-emoțională a naturii lor, înțelegerea provenienței, acceptarea condițiilor care au dus la apariția lor. Este extrem de util să ai persoane cât mai inteligente care îți doresc binele în preajmă, pentru a-ți oferi claritate față de piedicile în cauză.