FacebookTwitterLinkedIn

Compania Booking Holdings Inc., care deține platforma de rezervări Booking.com, a închiriat în jur de 8.000 mp în proiectul U•Center, realizat de Forte Partners.

Odată cu semnarea acestei tranzacții, spațiile de birouri din prima fază a U•Center, în suprafață totală închiriabilă de peste 32.000 mp, sunt închiriate în proporție de 100%. Tranzacția a fost intermediată de compania de consultanță imobiliară CBRE Romania.

„Este un indicator foarte bun pentru 2022 faptul că încheiem în ianuarie o tranzacție care reprezintă 10% din totalul de cerere nouă și expansiune de anul trecut,” explică Alina Calciu, Head of Advisory & Transaction Services | Occupier CBRE România, adăugând că această tranzacție va genera totodată câteva sute de locuri noi de muncă în București.

Prima fază a proiectului office U•Center a fost finalizată în trimestrul al treilea al anului 2021 și a obținut certificările LEED Platinum cu scorul 85. Lucrările la a doua fază a proiectului de birouri au fost demarate în a doua jumătate a anului 2021. Cele două faze ale U•Center cumulează o suprafață totală închiriabilă de 63.000 mp de spații de birouri, inclusiv o componentă de retail la parterul clădirilor.

Dezvoltatorul imobiliar Forte Partners a livrat până în prezent proiecte de office și rezidențiale în valoare de peste 450 de milioane de euro. Alte proiecte în valoare de 100 de milioane de euro sunt planificate pentru lansare în 2022.

„În 2021, Forte Partners a livrat conform graficului proiectele aflate în dezvoltare, și anume prima fază a proiectului U•Center, în suprafață totală închiriabilă de 32.800 mp și Millo Offices, o clădire de birouri premium cu o suprafață totală închiriabilă de 9.000 mp, parte a inițiativei Sector 0, alături de clădirea Tandem”, a declarant Geo Mărgescu, CEO și fondator al Forte Partners pentru Forbes România.

Tot anul trecut au fost semnate contracte de închiriere cu mai multe companii, dintre care se numără Inulta, Heberger, Dragne & Asociații, Grohe, Up România, BT, Neuroaxis, DCS plus. Aceste contracte și cel semnat cu Booking duc gradul de ocupare al proiectelor inaugurate anul trecut, și anume Millo Offices și prima fază a U•Center, la 100%.