FacebookTwitterLinkedIn

Producătorul american de avioane Boeing intenționează să crească producția celui mai popular produs al său, din familia 737, cu 47% până la sfârșitul anului viitor, într-o încercare de revenire după crize succesive.

Potrivit unor surse citate de Reuters, Boeing și rivalul său european Airbus, înregistrează cereri mai mari pentru avioanele de pasageri de distanță medie. Ambii producători de avioane au venit cu oferte atrăgătoare în ultimele săptămâni.

Însă țintele de creștere a producției ale Boeing sunt influențate de numeroși factori. Există îndoieli dacă lanțul de aprovizionare va fi capabil să facă față planurilor agresive de accelerare a producției, în special în Europa. Furnizorii se confruntă cu lipsa acută de forță de muncă și de materiale, la care se adaugă rezultatele financiare afectate în urma pandemiei, peste care se suprapun și problemele legate de siguranța aeronavelor 737 MAX.

În prezent, se fabrică 27 de aeronave de tip 737 MAX pe lună, iar compania țintește să ajungă la o producție de 31 de aeronave lunar din a doua jumătate a anului.