FacebookTwitterLinkedIn

Bittnet, un grup de companii IT listate pe Piața Principală a Bursei de Valori București, anunță finalizarea negocierilor privind preluarea integrală a TopTech, companie locală specializată în echipamente și soluții IT&C. Tranzacția este supusă aprobării de către Consiliul Concurenței.

Valoarea tranzacției este estimată la 12,5 milioane de lei și va fi plătită parțial în numerar (7,5 milioane de lei direct de către Dendrio), în timp ce restul de 5 milioane de lei vor reprezenta acțiuni BNET. Investiția în TopTech a fost aprobată de către acționarii Bittnet în cadrul Adunării Generale a Acționarilor din 7 septembrie 2021.

TopTech este o companie românească de IT&C fondată în anul 1992 în Deva, cu peste 80 de angajați și colaboratori în birourile deschise în Deva, Sibiu, Timișoara, Cluj-Napoca, Alba-Iulia și Mediaș. În anul 2021 compania a înregistrat o cifră de afaceri de peste 55 milioane lei, un profit operațional de aproximativ 2 milioane lei și un profit net de 1,6 milioane lei.

După finalizarea tranzacției, echipa TopTech va fi integrată în business-group-ul “Cloud & Infrastructure” din cadrul Diviziei de Tehnologie a Grupului Bittnet. În 2021, această divizie, care mai cuprinde Elian, Nenos, Nonlinear, ITPrepared, GRX și ISEC a înregistrat o cifră de afaceri de 98,4 milioane de lei și un profit operațional de 7,7 milioane de lei.

Fără a lua în considerare preluarea TopTech, grupul bugetează venituri de 134,6 milioane de lei pentru divizia de tehnologie în 2022, o creștere cu 37% comparativ cu anul 2021 conform bugetului de venituri și cheltuieli supus aprobării de către acționari în cadrul Adunării Generale a Acționarilor din data de 20 aprilie 2022.