FacebookTwitterLinkedIn

Bitcoin a atins nivelul de 50.000 de dolari pe unitate pentru prima dată în mai bine de doi ani, susţinut de aşteptările privind reducerea ratei dobânzii la sfârşitul acestui an şi de aprobarea de luna trecută a autorităţilor de reglementare pentru fonduri tranzacţionate în SUA.

Criptomoneda a crescut cu 16,3% în acest an, atingând luni cel mai mare nivel din 27 decembrie 2021.

Potrivit Reuters, la ora 17:56 GMT, bitcoin era în creştere cu 4,96%, la 49.899 de dolari, oscilând în jurul nivelului de 50.000 de dolari.

”50.000 de dolari reprezintă o piatră de hotar semnificativă pentru bitcoin, după ce luna trecută lansarea ETF-urilor spot nu doar că nu a reuşit să provoace o mişcare peste acest nivel psihologic cheie, dar a condus la o vânzare cu 20%”, a declarat Antoni Trenchev, cofondatorul platformei de creditare în cripto Nexo.

Preţul ether, a doua cea mai valoroasă criptomonedă după bitcoin, a crescut cu 4,12%, la 2.607,57 de dolari.

Și indicii bursieri globali au crescut luni, în timp ce traderii caută să identifice momentul în care Rezerva Federală din SUA ar putea începe să reducă ratele dobânzilor.

Analiştii şi aşteptările pieţei financiare indică luna mai drept potenţial început pentru reduceri ale dobânzii cheie în acest an.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.