FacebookTwitterLinkedIn

Filiala americană a casei de schimb de criptomonede Binance se străduiește să găsească o instituție bancară care să gestioneze numerarul clienților săi după eșecul Signature Bank de luna trecută.

Anterior, depozitele deponenților erau trimise fie către Signature Bank, fie către Silvergate Capital Corp, ambele considerate ca bănci prietenoase cu criptomonede, potrivit Reuters.

Compania a încercat fără succes să stabilească relații cu Cross River Bank și Customers Bancorp Inc, dar băncile sunt reticente din cauza preocupărilor legate de riscul de reglementare.

„Colaborăm cu mai mulți furnizori de servicii bancare și de plăți din SUA și continuăm să integrăm noi parteneri în timp ce ne modernizăm sistemele interne pentru a crea o platformă fiat mai stabilă și a oferi servicii suplimentare”, a declarat un purtător de cuvânt al Binance.US pentru WSJ.

Luna trecută, Commodity Futures Trading Commission (CFTC) a dat în judecată Binance împreună cu CEO-ul său și fostul director executiv pentru conformitate, susținând că aceștia operează un schimb „ilegal” și un program de conformitate „fals”.

De la debutul acestui proces, investitorii au retras 1,6 miliarde de dolari de la Binance.