FacebookTwitterLinkedIn

Este vorba de compania EarthNow, care intenționează să lanseze 500 de sateliți ce vor acoperi video atmosfera Pământului, pentru a transmite imagini live cu doar o secundă de întârziere.

Compania care produce sateliți, cu sediul în Washington, are susținerea gigantului aerospațial Airbus, precum și a miliardarului Gates și a conglomeratului japonez Softbank, care a investit miliarde în companii de tehnologie.

Fondatorul EarthNow, Russel Hannigan, a declarat, citat de The Telegraph, că „obiectivul nostru este simplu; vrem să le oferim oamenilor transmisiuni cu Pământul în timp real.”

Hannigan a declarat pentru Wall Street Journal că întregul cost al proiectului se poate ridica la 1 miliard de dolari, deși companiile nu au dezvăluit valoarea investiției. Hannigan a spus că prima finanțare pe care o vor primi va acoperi etapa de planificare a proiectului.

Unele dintre aplicații vor include servicii destinate atât guvernelor, cât și clienților comerciali, precum și urmărirea pescuitului ilegal, a sistemelor meteorologice sau monitorizarea migrațiilor naturale. EarthNow a spus că, de asemenea, va permite vizualizarea live a transmisiunilor pe smartphone sau tabletă.

„Credem că posibilitatea de a vedea și de a înțelege Pământul în direct și fără nicio perdea ne va ajuta pe toți să apreciem mai bine și, în final, să avem grijă de singura noastră casă”, a mai spus Hannigan.