FacebookTwitterLinkedIn

Crin Bologa, procurorul-şef al DNA, a anunţat, joi, că prejudiciul total în dosarele aflate în prezent în lucru se ridică la aproximativ 1,7 miliarde de euro, iar procurorii anticorupţie au reuşit să recupereze 42 milioane euro.

Crin Bologa, la prezentarea bilanţului activităţii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pe anul 2021:

„Un scop important al activităţii noastre este recuperarea prejudiciilor din infracţiunile de competenţa noastră. Pentru prima dată, am introdus un element important în analiza activităţii noastre şi anume o estimare a prejudiciului cercetat în prezent în dosarele de pe rolul DNA.

Am estimat acest prejudiciu în jur de 1,7 miliarde euro, prejudiciu estimat în dosarele pe care noi le avem în prezent în lucru. De precizat că aceste prejudicii le avem în dosarele (…) în care infracţiunile sunt asimilate infracţiunilor de corupţie, pentru că avem separat dosarele care au ca obiect infracţiuni de corupţie propriu-zise de dare şi luare de mită, dar unde nu avem prejudicii”, conform Agerpres.

Șeful DNA a adăugat că procurorii au reuşit să recupereze 42 de milioane euro reprezentând prejudicii în dosarele de corupţie, iar separat a fost pus sechestru şi s-au trimis în instanţe dosare în care prejudiciile se ridică la 144 milioane euro.