FacebookTwitterLinkedIn

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a investit 131 de milioane de lei (echivalentul a 26 de milioane de euro) în obligațiuni de sustenabilitate, emise de Raiffeisen Bank România (RBRO). Obligațiunile de sustenabilitate sunt obligațiuni cu alocare atât pentru activele ecologice, cât și pentru cele sociale.

Datorită cererii consistente, Raiffeisen – o subsidiară a grupului austriac Raiffeisen Bank International – a strâns 500 de milioane de lei (echivalentul a 102 milioane de euro), într-un plasament privat încheiat pe 17 august, pentru a finanța proiecte durabile. Obligațiunile de sustenabilitate senior non-preferred au o maturitate de cinci ani și vor fi listate la Bursa de Valori din Luxemburg și la Bursa de Valori București.

Prin această investiție, BERD își propune să susțină reziliența Raiffeisen, facilitând extinderea pieței pentru obligațiunile senior non-preferred și senior preferred, precum și pentru instrumentele denominate în moneda locală. 

Una dintre temele importante în agenda strategică a BERD privind România, este sprijinirea finanțării investițiilor cu beneficii sociale și de mediu clare. Această tranzacție va ajuta la  finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) din regiunile subdezvoltate ale României.

BERD este un investitor instituțional important în România. Până în prezent, a investit aproape 10 miliarde de euro în 491 de proiecte din țară.