FacebookTwitterLinkedIn

Parcul industrial Arad Business Park, cu o suprafață totală de aproximativ 42.000 mp, a fost achiziționat de către dezvoltatorul belgian WDP. Tranzacția a fost consiliată de firma de consultanță imobiliară Colliers.

Situat în partea de centru-nord a orașului Arad, Arad Business Park are în prezent o rată de ocupare de aproximativ 90%, iar în urma tranzacției va fi operat de WDP România. Potrivit experților Colliers, tranzacționarea Arad Business Park confirmă interesul pentru spațiile pentru afaceri mici și pentru logistică de proximitate.

Dezvoltatorul WDP are un pipeline de 164.200 mp și investiții de 106 milioane de euro în România, în următorii trei ani

Colliers administrează Arad Business Park din 2014, având ca obiect de activitate administrarea zilnică a chiriașilor, prelungiri, reînnoiri și noi contracte de închiriere, managementul operațional al subcontractanților, gestionarea oricăror terți, precum și a bugetelor OPEX și CAPEX și alte aspecte de management.

„Achiziționarea Arad Business Park de către WDP reprezintă atât o investiție în logistica urbană, cât și o investiție într-o locație strategică într-un important nucleu industrial, la granița cu Ungaria și conectat cu vestul prin autostrada A1”, spune Robert Miklo, Director Investment Services la Colliers Romania & CEE.

WDP a făcut trei achiziții în România și a investit 39 de milioane de euro în proiecte pentru retaileri precum Metro, Auchan și Profi, în prima jumătate a acestui an, potrivit celui mai recent raport al companiei. Achizițiile au vizat securizarea unor rezerve de teren de aproximativ 65.000 mp de suprafață construită, situată în apropierea Bucureștiului, la Popești Leordeni, achiziționarea parcului de afaceri din Arad, precum și a platformei fabricii de mobilă Taparo din Târgu Lăpuș, în Maramureș. 

Piaţa industrială și logistică continuă să fie printre cele mai dinamice sectoare. Cu 5,6 milioane mp de spaţii de depozitare moderne la sfârşitul anului 2021, România este a treia cea mai mare piaţă industrială și logistică din CEE-15.

La mijlocul anului 2022, specialiștii Colliers estimează un volum de aproximativ 60 de milioane de euro în ceea ce privește tranzacțiile din sectorul imobiliar industrial, reprezentând circa 17% din totalul volumului de tranzacții de investiții. Există șanse ca volumul investițiilor de anul acesta să depășească pragul de 1 miliard de euro, determinat în mare parte de tranzacții în segmentul de office. Sectorul industrial are în continuare foarte mult potențial și este de așteptat să fie încheiate și alte tranzacții până la finalul anului, sunt de părere experții Colliers.