FacebookTwitterLinkedIn

Grupul BCR și Arval România anunță finalizarea acordului pentru transferul unei părți din activitatea de leasing operațional a BCR Fleet Management.

Consiliul Concurenței a validat tranzacția prin care Arval Romania preia de la 1 noiembrie 2022 controlul asupra flotei, apreciind că această achiziție nu ridică obstacole în zona concurenței. 

Noul parteneriat creat între două branduri ale industriilor bancare și de leasing operațional va include activități viitoare comune de promovare a serviciilor de mobilitate sustenabilă, în linie cu strategiile și direcțiile de dezvoltare ale ambelor companii.  

Am toată convingerea că, împreună cu BCR, vom putea dezvolta noi produse și descoperi noi oportunități de dezvoltare la nivelul pieței locale. Implicarea activă a echipelor BCR si Arval a accelerat întregul proces – de la tranzacție și până la integrarea clientelei în sistemele noastre, iar acest lucru ne-a permis să punem la dispoziția clienților, într-un timp record, întreaga gamă de produse și servicii pentru a răspunde unei nevoi din ce in ce mai ridicate de mobilitate și tranziție energetică. Datorită eforturilor susținute ale unui partener de talia si cu expertiza BCR-ului, putem afirma cu mândrie că poziția obținută la începutul anului, aceea de lider în segmentul de Leasing Operațional Full service a fost reconsolidată”, a declarat Roxana Lupescu, General Manager Arval Romania.

“Pentru Grupul BCR, finalizarea cu succes a acestei tranzacții înseamnă ajustarea strategiei cu privire la produsul de leasing operațional și oferirea către clienți a unor soluții îmbunătățite în cooperare cu un partener cu o expertiză globală în zona de mobilitate și administrare a flotelor.”, adaugă și Bogdan Speteanu, Director Executiv Produse Corporate BCR.

Întregul proces a beneficiat de consultanță susținută din partea companiilor RTPR pentru Arval Romania și Filip & Company pentru BCR.