FacebookTwitterLinkedIn

British American Tobacco se aliniază companiilor care au ales să se retragă de pe piața rusească, în urma invaziei Ucrainei de către Rusia. 

„La BAT, am finalizat evaluarea activității și prezenței noastre în Rusia. Contextul este extrem de complex și am ajuns la concluzia că păstrarea activității din Rusia nu mai este sustenabilă în contextul actual”, anunță compania

Vineri, 11 martie 2022, compania a anunțat inițierea procesului de transfer rapid al afacerilor din Rusia, în conformitate cu legile internaționale și locale. 

„Dincolo de faptul că vom continua să ne plătim cei 2.500 de angajaţi, vom face tot posibilul pentru a le asigura viitorul loc de muncă. După finalizarea acestui proces, BAT nu va mai avea o prezenţă în Rusia,” a transmis compania.

Situația din Ucraina a pus numeroase presiuni asupra companiilor multinaționale pentru a lua măsuri împotriva Rusiei. Astfel, o listă considerabilă de producători au suspendat complet sau temporar activitățile din Rusia. Totuși, există o serie de excepții, printre care se numără companiile care își continuă activitatea, însă au adoptat măsuri alternative de sancționare a Rusiei, și companiile care încă nu au adoptat o poziție oficială față de această situație (precum ASUS).