FacebookTwitterLinkedIn

Plajele din Barcelona nu vor mai avea chiștocuri de țigări prin nisip și cei care vor merge să se bucure de soare nu vor mai fi nevoiți să fumeze pasiv.

Începând cu luna iulie, cel de-al doilea cel mai mare oraș al Spaniei va interzice fumatul pe toate plajele, conform unei declarații a Primăriei din Barcelona pentru Reuters, la finalul săptămânii trecute.

Decizia vine după succesul unui proiect pilot lansat anul trecut, prin care se interzicea fumatul pe patru dintre cele 10 plaje ale orașului. „Plajele pe care nu s-a fumat au oferit nu doar un spațiu comun mai sănătos, dar și cu mai puține reziduuri, impunând un comportament mai orientat înspre protecția mediului înconjurător,” a transmis primăria orașului.

Câteva regiuni din Spania au impus astfel de reguli încă din 2020, împreună cu cele de prevenire a infectării cu COVID-19, în timp ce altele, cum ar fi Insulele Baleare, inclusiv Mallorca, au adoptat această măsura chiar dinainte de pandemie, din motive de protecție a mediului. Insulele Canare, Andaluzia, Galicia și Valencia au urmat modelul, cu politici de interzicere totală sau parțială a fumatului pe plaje.