FacebookTwitterLinkedIn

Grupul BT a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu active de 55,1 miliarde de lei, din care banca deține 54,9 miliarde de lei (în creștere cu 6%, față de aceeași perioadă a anului trecut).

Creditele nete – incluzând leasing – reprezintă 54,3% din activele Grupului Financiar BT.

Banca Transilvania reconfirmă că preia Bancpost. Semnarea tranzacției este estimată pentru finele lunii noiembrie

Activele băncii pot crește semnificativ anul viitor în condițiile în care BT negociază preluarea Bancpost, tranzacție confirmată la finele săptămânii trecute.

Solvabilitatea băncii este de 17,95%, fără a include rezultatul primelor nouă luni ale anului.

Numarul de tranzacții derulate în BT în primele nouă luni din anul 2017 a crescut cu 19%, iar veniturile nete din operațiuni au crescut cu 15% în aceeași perioada, comparativ cu anul trecut, în contextul în care banca a oferit servicii la costuri mai reduse decât în anul anterior”, susțin reprezentanții BT.

Banca Transilvania devine acționar majoritar al Victoriabank din Republica Moldova, la care acționar minoritar semnificativ este BERD

Rată expunerilor neperformante ale Băncii Transilvania, conform definiției europene, este de 7,3%, iar gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante este de 65%. Media pieței la NPL-uri este de 8,3%.

Depozitele clienților au crescut cu 7%, până la 44,98 de miliarde de lei.

Soldul creditelor: 29,9 miliarde de lei

Soldul creditelor, pe toate liniile de business ale băncii, a crescut cu 10%, în ianuarie – septembrie a.c., până la 29,9 miliarde de lei. BT a acordat în aceeași perioadă 138.000 de credite noi persoanelor fizice, IMM-urilor și celor din zona Corporate, în valoare totală de peste nouă miliarde de lei.

În fiecare zi, în primele nouă luni ale anului, la Banca Transilvania au fost aprobate și procesate peste 700 de credite. 2,3 miliarde de lei reprezintă taxele și alte contribuții la bugetul de stat ale BT în ultimii cinci ani, în nume propriu, pentru angajați și clienți, iar, din această sumă, 314 milioane de lei sunt în primele nouă luni ale acestui an”, au precizat reprezentanții băncii.

O treime din firmele nou înființate în 2017 au ales să lucreze cu BT, susțin reprezenanții băncii. BT are peste 245.000 clienți companii – IMM, micro-companii și Corporate.

Aproximativ 2.000 de micro-întreprinderi au primit finanțări prin BT Mic, companie dedicată susținerii afacerilor mici și înființată la începutul acestui an.

8.000 de persoane au accesat împrumuturi ipotecare sau imobiliare de la Banca Transilvania, în primele nouă luni ale anului.

BT are peste 1.100 de bancomate

BT are 160 de bancomate multifuncționale BT Expres Plus, 470 de automate BT Expres, în condițiile în care 1.100 de bancomate sunt în rețeaua băncii.

Peste 12,2 milioane este numărul tranzacțiilor realizate prin BT24 Internet Banking, respectiv peste două milioane prin Mobile Banking, în creștere cu 16%, respectiv 130%, în comparație cu aceeași perioada a anului trecut.

Peste 350.000 de utilizatori are BT24 Mobile Banking, aplicație băncii.

O companie din Grupul Banca Transilvania a devenit acționar al Pago, o aplicaţie de plăți

Peste 3 milioane de carduri are BT emise, cu care au loc peste un milion de tranzacții/zi. Clienții băncii au făcut în trimestrul al treilea cumpărături și plăți cu cardurile BT în valoare de peste 3,3 miliarde de lei.

36,5 milioane de operațiuni au fost făcute de clienții BT în primele 9 luni ale anului, fără includerea celor cu carduri.

Aproximativ 2,1 milioane de plăți au fost făcute prin BT către Trezorerie, în valoare de peste 12,8 miliarde de lei.