FacebookTwitterLinkedIn

Creşterea economică din Asia de Est şi Pacific este mai mare decât în restul lumii, dar regiunea va înregistra probabil o creştere mai lentă în 2024 faţă de anul precedent, pe fondul factorilor negativi din China şi al incertitudinilor mai ample în materie de politici, potrivit unui raport al Băncii Mondiale.

”Este o regiune care încă depăşeşte restul lumii, dar are rezultate insuficiente în raport cu propriul potenţial”, a declarat luni Aaditya Mattoo, economist-şef pentru Asia de Est şi Pacific la Banca Mondială, pentru CNBC.

Creşterea economică în regiune este aşteptată să scadă la 4,5% în acest an, încetinind faţă de expansiunea de 5,1% de anul trecut, potrivit actualizării previziunilor băncii pentru Asia de Est şi Pacific (EAP) pentru 2024, publicată luni.

Regiunea are o populaţie de peste 2,1 miliarde de oameni.

Cu toate acestea, excluzând China, creşterea economică în regiune este estimată la 4,6% în acest an, mai mare decât ritmul de 4,4% din 2023.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.