FacebookTwitterLinkedIn

UBS Group AG va prelua Credit Suisse Group AG, potrivit anunțului făcut duminică de autorităţile elveţiene, iar tranzacţia este menită să prevină extinderea crizei de încredere în finanţele globale.

Acordul include 100 miliarde de franci elveţieni (108 miliarde de dolari) sub formă de asistenţă privind lichiditatea pentru UBS şi Credit Suisse, transmite Reuters. Tranzacţia se ridică la 3 miliarde de franci elveţieni (3,02 miliarde de euro).

“Prin preluarea Credit Suisse de către UBS a fost găsită o soluţie pentru asigurarea stabilităţii financiare şi protejarea economiei elveţiene, în această situaţie excepţională”, au transmis Banca Centrală a Elveţiei şi autorităţile de la Berna.

Autoritatea elveţiană de supraveghere a pieţelor financiare a anunţat duminică aprobarea preluării Credit Suisse de către UBS.

De la criza financiară din 2008, Credit Suisse este prima mare bancă globală care obţine sprijin financiar masiv, iar dificultăţile cu care se confruntă sporesc îngrijorările dacă şi alte bănci centrale vor putea susţine lupta contra inflaţiei cu majorări agresive ale dobânzilor.