FacebookTwitterLinkedIn

Antreprenorul Raul Ciurtin a vândut compania Prefera Trading SRL către grupul Morad.

Tranzacția a fost aprobată recent de către Consiliul Concurenței, susțin reprezentanții Prefera Foods.Potrivit acestora, tranzacția a depășit suma de 3,2 milioane de euro.

Astfel, grupul Morad preia în portofoliul său brandurile de pateuri, conserve, zacuscă şi alte produse alimentare tradiţionale – „Capricii şi Delicii”, „De Azi”, „Rodna”, „Atelier de Mediaş” şi „Meniu”, dar şi distribuţia acestora.

Prefera Foods este unul dintre cei mai cunoscuți jucători pe piaţa conservelor din România. Compania a fost înfiinţată în anul 2009 cu fonduri proprii şi Sapard.  Antreprenorul Raul Ciurtin a preluat businessul în anul 2017, atunci când a supus compania unui proces de restructurare şi modernizare în ceea ce privea, cel puțin portofoliul de produse.

Grupul Morad este controlat de omul de afaceri de origine libaneză Hassan Morad, fratele lui Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc şi unul dintre cei mai cunsocuți proprietari de hoteluri din România.

În prezent, grupul Morad deține patru branduri: Mandy Foods, Răsfăţ de la Mărioara, Bunătăţi de Topoloveni şi Spring Sauce.

Compania Morad Foods SRL, cea care operează businessul, a raportat pentru 2021 (ultimul an pentru care există date publice) afaceri de peste 60 de milioane de lei, cu peste 15 procente mai mult decât cifra înregistrată în anul anterior. De asemenea, compania avea un profit în scădere cu 45%. În 2021, aceasta avea un număr de 117 angajați.