FacebookTwitterLinkedIn

Duminică, retailerul francez Auchan a anunțat că intenționează să-și mențină activitatea pe piața din Rusia. În acest context, Dmytro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei, a cerut boicotarea lanțului la nivel internațional.

Yves Claude, directorul executiv al Auchan, a spus că se teme de potențiale riscuri precum posibilitatea de a pierde active sau de a expune managerii locali la probleme legale dacă compania s-ar retrage spontan din Rusia, transmite Reuters.

Se pare că pierderile de locuri de muncă în Rusia sunt mai importante decât pierderile de vieți omenești în Ucraina”, a spus Dmytro Kuleba pe Twitter. Compania a fost deja criticată de președintele ucrainean Volodymyr Zelenskii pentru că a rămas operațională în Rusia după invadarea Ucrainei.

Firma va rămâne și în Ucraina unde cele 43 de supermarketuri, în care lucrează aproximativ 6.000 de angajați, continuă să funcționeze în ciuda condițiilor incerte.

În ultimele săptămâni, președintele ucrainean a spus că este necesar ca toate companiile occidentale să părăsească Rusia și să nu-și acopere „setea de profit” prin intermediul unei comunicări „ieftine”, referindu-se în mod particular la companii precum Auchan și Nestle.

Auchan a generat anul trecut vânzări de 3,2 miliarde de euro în Rusia, reprezentând aproximativ 10% din vânzările sale globale.