FacebookTwitterLinkedIn

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat atribuirea lucrărilor de proiectare şi execuţie pentru renovarea şi consolidarea Corpurilor A şi B ale Maternităţii Bucur. Câștigătoare este asocierea Terra Gaz Construct și Construcții Erbașu.

Pentru serviciile de supervizare și dirigenție de șantier a fost declarată câștigătoare oferta Asocierii Daio Total Construct SRL și Consultanță Construcții Iordan.

„Cele două clădiri vor fi renovate cu fonduri PNRR. Valoarea finanţării nerambursabile este de 35,3 milioane lei, iar perioada de implementare este de 40 de luni de la semnarea contractului de finanţare. Printre lucrările care se vor efectua se numără asigurarea structurii de rezistenţă a clădirilor (consolidarea fundaţiilor, a subsolului tehnic, introducerea unor pereţi structurali din beton armat etc.), consolidarea seismică şi reabilitarea termoenergetică”, scrie edilul general, pe Facebook.

Este vorba despre servicii de proiectare, asistenţă tehnică şi lucrări de execuţie pentru consolidare seismică şi renovarea energetică moderată a clădirilor, care au fost construite în perioada 1930-1938.

Pe de altă parte, Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a anunţat recent că şase spitale au fost eliminate din lista investiţiilor susţinute prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă ca urmare a diminuării alocării pentru Componenta 12 „Sănătate” cu 26% (740 milioane de euro), însă vor primi finanţare cu fonduri de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), începând din luna octombrie.

Ministrul Rafila a mai spus că diminuările au afectat, pe lângă Ministerul Sănătăţii, şi ministerele Mediului, Transporturilor, Energiei, Internelor, Dezvoltării şi Educaţiei.

Obiectivele de investiţii a căror finanţare nu va fi mai asigurată din PNRR, ci prin BEI, sunt: construirea Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea şi desfiinţarea construcţiilor existente; construirea unui corp nou pentru Departamentul „Sănătatea mamei şi copilului” din cadrul spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” din Constanţa; construirea de secţii de Obstetrică-Ginecologie la Arad; construirea într-o nouă locaţie a Spitalului de Urgenţă „prof dr Dimitrie Gerota”; construirea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie şi Boli infecţioase Braşov; şi relocarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.