Cautare
, Contributor

ForbesLife |
|

Arta călătoriei

La Forbes Life, scriem despre arta de a trăi – despre bucuria fiecărei zile, despre obiecte, călătorii și experiențe frumoase, care ne încântă sufletele. Călătoriile sunt, probabil, printre cele mai complete și mai minunate experiențe umane, prin care ne îmbogățim, ne înțelepțim și ne completăm.
LVFE 2017 - NEW YORK (7)

Așa credem noi, la Forbes Life. Iar Louis Vuitton este de aceeași părere, având în vedere că, din 1854, brandul parizian de lux explorează, inspirat și elegant, bucuriile și misterele artei voiajului, ale călătoriilor.

Am decis că Louis Vuitton e mai mult decât o marcă de modă atunci când am avut privilegiul de a vedea colecția de haute joaillerie L’Ame du voyage, iar evoluția lor ulterioară, culminând cu inaugurarea muzeului Fundației Louis Vuitton din Bois de Boulogne, mi-a confirmat intuiția. Pasiunea lor pentru artă și călătorii este autentică, lucru care nu poate decât să mă bucure, pentru că Mecena veritabili nu prea mai există.

Anul acesta au reiterat afinitatea Louis Vuitton cu arta de a călători prin lansarea celor cinci noi titluri care se adaugă colecției Fashion Eye – colecția Louis Vuitton de cărți de fotografie.

Călătorim către noi orizonturi: Monte Carlo, de Helmut Newton, Berlin, de Peter Lindbergh, British Columbia, de Solve Sundsbo, și Maroc, de Vincent van de Wijngaard. Ca și în prima serie de publicații de călătorie (semnate de Guy Bourdin, Jeanloup Sieff, Wing Shya, Kourtney Roy și Henry Clark), fiecare album este dedicat unei regiuni sau unui oraș, prin lentila unui fotograf de modă.

Când legendarul Helmut Newton s-a mutat din Paris în Monaco, în 1981,  au rezultat numeroase fotografii șic și originale, în inconfundabilul său stil.

Peter Lindbergh a dedicat un volum Berlinului și artiștilor din metropola germană, evitând orice locuri comune sau clișee.

Solve Sundsbo, fotograful norvegian, și-a fixat obiectivul și imaginația asupra Columbiei Britanice, un spațiu extraordinar care parcă ne strivește cu frumusețea și imensitatea naturii canadiene.

Citește și Le Bilboquet – crème de la crème în New York

Un alt fotograf de modă, Vincent van de Wijngaard, a călătorit de multe ori în Maroc, propulsat de dorința de a captura lumina fascinantă a peisajelor și a culorilor care l-au captivat și pe Henri Matisse.

Încheiem cu fotograful pe care l-am ales pentru aceste pagini – Saul Leiter, îndrăgostit de străzile din New York, oraș pe care l-a cutreierat în lung și-n lat pentru a transforma locuitorii metropolei în personaje arhetipale.

Călătorie plăcută!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii