FacebookTwitterLinkedIn

Aproape 55.000 de tineri, de până la 30 de ani, dintre care 42.000 tineri care nu au mai avut un loc de muncă, au fost încadraţi în anul 2023, prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Cei mai mulţi dintre tinerii NEET (persoane cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională) aveau mai puțin de 25 de ani.
Prin măsurile de stimulare a ocupării forţei de muncă, destinate grupurilor de persoane cu acces dificil pe piaţa muncii, numărul tinerilor NEET încadraţi în muncă a fost mai mare decât ţinta stabilită cu aproape 3.000 de persoane.
“Pe parcursul anului 2023 am observat o creştere a interesului tinerilor pentru îmbunătăţirea competenţelor în vederea ocupării. Majoritatea şomerilor participanţi la cursurile organizate de ANOFM aveau vârsta sub 30 de ani, spre deosebire de anii anteriori, când vârsta majorităţii participanţilor era de peste 35 de ani. Ministerul Muncii se pregăteşte să introducă în curând noi stimulente pentru angajarea tinerilor. Este vorba despre facilitarea accesului acestora la formare profesională pentru sprijinirea dezvoltării competenţelor tinerilor prin intermediul unor instrumente financiare destinate creşterii calificării şi integrării acestora pe piaţa muncii”, a declarat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu.
Prin serviciile acordate persoanelor înregistrate la ANOFM – mediere, servicii de informare şi consiliere profesională, formare profesională, prime şi stimulente etc., anul trecut au fost încadrate  peste 190.000 de persoane.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania