Cautare
, Contributor

Tech |
|

Apple şi Amazon.com au suspendat platforma de socializare Parler

Parler este preferată de mulţi susţinători ai preşedintelui Trump, fiind considerată un refugiu pentru persoanele excluse de pe Twitter.  
Amazon

Apple şi Amazon.com au suspendat platforma de socializare Parler din App Store şi serviciul de găzduire web, afirmând că reţeaua de socializare nu a luat măsurile adecvate pentru a preveni răspândirea postărilor care incită la violenţă, transmite Reuters.

Măsura survine unei acţiuni similare întreprinse vineri de Google. Mai multe detalii aici.

Parler este preferată de mulţi susţinători ai preşedintelui Trump, fiind considerată un refugiu pentru persoanele excluse de pe Twitter.

Am suspendat Parler din App Store până când vor rezolva aceste probleme”, a anunţat Apple sâmbătă, într-un comunicat. Compania dăduse aplicației un termen de 24 de ore pentru a prezenta un plan referitor la moderarea conținutului.

De asemenea, prin masura adoptata de Amazon, Parler nu va mai fi vizibilă pe internet. Amazon a suspendat Parler din Amazon Web Services (AWS), pentru încălcarea termenelor serviciului de găzduire.

Directorul general al Parler, John Matze, a criticat Amazon, Google şi Apple, spunând că este un efort coordonat. “Există posibilitatea ca serviciul Parler să nu fie disponibil pe internet timp de până la o săptămână, pe măsură ce reconstruim de la zero. Acesta este un atac coordonat de giganţii tehnologici pentru a ucide concurenţa pe piaţă … Vă puteţi aştepta ca războiul împotriva concurenţei şi libertatea de exprimare să continue, dar nu ne scoateţi din calcul“, a afirmat Matze într-o postare pe Parler.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii