FacebookTwitterLinkedIn

Întrucât Twitter a suspendat definitiv contul lui Donald Trump din cauza riscului de incitare la violenţă, Google a ales să blocheze Parler, iar Apple a acordat serviciului 24 de ore pentru a prezența un plan detaliat de moderare a conținutului, potrivit The Guardian.

Parler este o reţea socială către care mulţi susținători ai lui Trump au migrat după ce au fost blocaţi pe platforme precum Twitter.

Coordonarea revoltelor, violenţei şi rebeliunilor nu are loc pe reţelele de socializare”, a declarat Directorul executiv Parler, John Matze, pentru Reuters.

Într-o declaraţie, Google a spus că „pentru ca noi să distribuim o aplicaţie prin Google Play, este necesar că aplicaţiile să implementeze o moderare robustă pentru conţinut extrem. Având în vedere această ameninţare continuă şi urgentă pentru siguranţa publică, suspendăm aplicaţia din Magazinul Play până când se soluţionează aceste probleme”.

La rândul său, Apple a menționat într-o scrisoare destinată aplicației: „Conţinutul care ameninţă bunăstarea altora sau este destinat să incite la violenţă sau alte acte nelegiuite nu a fost niciodată acceptat pe App Store”.

Se pare că Parler este responsabil pentru TOT conţinutul generat de utilizatori pe Parler. În aceeaşi logică, Apple trebuie să fie responsabil pentru TOATE acţiunile întreprinse de telefoanele lor. Pentru fiecare mașină bombă, fiecare conversaţie ilegală pe telefonul mobil, fiecare infracţiune ilegală comisă pe un iPhone, trebuie să fie şi Apple responsabil”, a răspuns Matze, despre Apple.

Clădirea Capitoliului din Washington D.C. a fost luată cu asalt de suporterii lui Trump, care au intrat în clădirea unde avea loc sesiunea de validare a voturilor exprimate de membrii Colegiului Electoral Federal. Au avut loc ciocniri violente, în urmă cărora, mai mulţi oameni şi-au pierdut viaţa.