FacebookTwitterLinkedIn

Gigantul american Apple le-a interzis angajaţilor să mai folosească ChatGPT la birou, pe fondul preocupărilor privind riscurile de securitate și posibilitatea scurgerii de informaţii confidenţiale.

Apple se adaugă unui număr din ce în ce mai mare de companii care le interzic angajaţilor proprii să mai folosească pe dispozitivele de lucru ChatGPT sau alte instrumente similare, susţin sursele citate de The Wall Street Journal și Reuters.

Compania americană, care are o adevărată cultură a protejării secretelor legate de tehnologiile pe care le dezvoltă şi direcţiile de business pe care le adoptă, este îngrijorată de posibilitatea scurgerilor de informaţii.

OpenAI se apără în astfel de cazuri spunând că a adăugat opţiunea dezactivării istoricului pentru chat-uri, însă nu toată lumea are încredere în promisiunile companiei finanţate masiv de Microsoft.

Dincolo de ChatGPT, Apple le-a cerut propriilor angajaţi să nu folosească nici instrumentul de automatizare a scrierii de cod Copilot, implementat de Github, care este deţinut de Microsoft.

Apple este aşteptată să-şi dezvolte propriile soluţii de AI, pe care să le implementeze pe iPhone şi celelalte produse.