Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Tech |
|

Apple ar putea elimina parolele

Apple ar putea înlocui parolele clasice cu date biometrice, precum amprenta și recunoaștere facială, pentru a simplifica procesele de logare.  
New,York,,Usa,,November,2016:,Apple,Store,Cube,On,5th

Gigantul tehnologic a început testarea passkey, o componentă de autentificare din cadrul serviciului iCloud Keychain, care folosește informațiile biometrice ale utilizatorilor.

Astfel, atunci când își creează un cont online sau în cadrul unei aplicații, utilizatorul își poate atașa informațiile biometrice, precum amprenta cu Touch ID sau fața cu Face ID, în locul unei parole cu cifre și litere.

Această metodă este mai sigură decât cea tradițională, întrucât parola reprezintă o mare vulnerabilitate pentru conturile și datele personale ale utilizatorilor. 

La început, noua metodă de logare va fi disponibilă pe dispozitivele Apple, însă compania va colabora cu organizația FIDO, care a construit sistemul WebAuthn pe care se bazează nouă tehnologie Apple, și cu World Wide Web Consortium pentru ca noile passkeys să poată fi folosite pe Windows și Android.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii