Cautare




, Contributor

Social media |
|

Aplicația de localizare de urgență Google Trusted Contacts va fi închisă

Google închide aplicația concepută pentru a permite prietenilor și familiei să se localizeze reciproc în caz de urgență.
Google Maps

Aplicația Trusted Contacts, care permite alegerea unor contacte speciale pentru a identifica locația acestora, va fi închisă, scrie BBC.

Google a spus că a adus funcțiile în Google Maps, pe care oamenii îl pot folosi pentru a-și împărtăși locația. Cu toate acestea, caracteristicile celor două aplicații nu sunt identice: împărtășirea locației Google Maps trebuie să fie activată și trebuie lăsată activă tot timpul, ori setată pentru o anumită fereastră de timp. 

Fie că este vorba de a face drumeții singur sau de a merge pe stradă după lăsarea întunericului – uneori vrei să știi că cineva îți păzește spatele“, a declarat Google la momentul lansării funcției, în decembrie 2016.

Funcția Trusted Contacts transmite locația unui telefon atunci când i se solicită, cu opțiunea de a refuza. 

Solicitarea ar putea funcționa și în alt mod – un utilizator ar putea să își împărtășească locația cu un contact, de exemplu atunci când începe să meargă spre casă, noaptea târziu.

Cei care au deja descărcată aplicația Trusted Contacts, pot continua să o folosească până în 1 decembrie, data la care va fi oprită. 

Nu este prima dată când Google elimina o aplicație de împărtășire a locației. Aplicația sa Latitude, care a fost integrată în mod similar cu software-ul Maps, a fost lansată în 2009 și eliminată în 2013. 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii