FacebookTwitterLinkedIn

28 de fermieri care au accesat schema de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor vor primi peste 5 milioane de lei.

Potrivit reprezentanților Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), plata ajutorului de stat se referă la solicitările efectuate prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna ianuarie 2022.

„Am asigurat finanțarea serviciilor prestate în luna ianuarie 2022 pentru înregistrarea și testarea calității genetice a raselor de animale, pentru că este extrem de important să sprijinim fermierii crescători de animale pentru a face față competitivității crescute din acest sector. Îmbunătățirea continuă a randamentului efectivelor de animale este esențială pentru dezvoltarea afacerilor din sectorul zootehnic”, a punctat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu.

Suma autorizată la plată în valoare de peste 5 milioane de lei se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru un număr de 28 solicitanți care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, susțin oficialii APIA.