FacebookTwitterLinkedIn

Antreprenorii Sandu Băbășan și Sergiu Băbășan ies din business-ul Nooka Space, o rețea de birouri inteligente de proximitate, și își vând participația către un investitor strategic.

„Exit-ul din Nooka Space ne permite să ne dedicăm toate eforturile creșterii celor două noi start-up-uri inovatoare în care am investit de la început, Footprints AI și TINIA , care au potențialul de a schimba radical industriile în care activează”, spune Sandu Băbășan.

Birourile inteligente Nooka Space sunt prezente în opt țări din Europa, inclusiv în România, și în Africa de Sud.

În perioada următoare, cei doi antreprenori se vor concentra pe dezvoltarea a două proiecte bazate pe inteligență artificială Footprints AI, companie românească care operează platforma de retail media din lume, și TINIA, soluție bazată pe Inteligență Artificială și blockchain, care își propune să descentralizeze distribuția de energie solară.

În 2023, estimează că vor atrage finanțări pentru dezvoltare de peste 7 milioane de euro în companiile în care sunt acționari, cu focus pe Footprints AI și TINIA.

În ultimii ani,  Sandu Băbășan și Sergiu Băbășan au dezvoltat și au investit împreună în mai multe proiecte, fiind, în prezent, acționari în nouă companii.

”Avem în vedere, în același timp, noi investiții în companii de tech early-stage, cu potențial mare de scalare internațională, care pot beneficia de know-how-ul și de ecosistemul de business pe care l-am dezvoltat”, a adăugat Băbășan.