FacebookTwitterLinkedIn

Gigantul fintech chinez Ant Group Co. plănuiește să își retragă investiția din A&T Capital – un vehicul de 100 de milioane de dolari care a fost central pentru pariul său într-un sector digital al activelor turbulente, conform Bloomberg News.

Această mișcare vine la câteva luni după ce partenerul fondator al A&T, Yu Jun, a demisionat, în jurul momentului în care firma a început o investigație asupra comportamentului său la locul de muncă. Yu, fost director Ant, a ajutat conglomeratul fintech susținut de Jack Ma să înființeze A&T pentru a investi în proiecte crypto offshore.

Nu este clar dacă firma de investiții va continua să funcționeze sau să atragă un nou investitor

Fondată în aprilie 2021, A&T a investit în unele dintre cele mai fierbinți startup-uri din lumea crypto, inclusiv creditorul de active digitale Matrixport și producătorul de software Ethereum, ConsenSys. Ant este un investitor important în A&T.

Finanțarea de venture capital în criptomonede a scăzut la cel mai de jos nivel din 2020 încoace în trimestrul al doilea al acestui an, conform datelor PitchBook. 

Declinul a urmat prăbușirii de anul trecut a domeniului și a survenit în contextul unei explozii de interes îndreptat spretehnologia de inteligență artificială generativă.

Grafic al Bloomberg