FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit reprezentanților platformei de recrutare, aplicările candidaţilor au crescut cu 70%, la nivel comparativ, respectiv de la 2,7 milioane la aproape patru milioane, cu o medie lunară de aproximativ 1,3 milioane de aplicări, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Domeniile în care este, în prezent, cea mai mare nevoie de candidaţi sunt: retail, prestări servicii, IT, telecom, call center /BPO, industria alimentară sau producţie. Totodată, pe lista oraşelor în care există cele mai multe oportunităţi pentru cei care vor să se angajeze se află: Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov şi Iaşi, arată statisticile eJobs.

„Primul trimestru al anului continuă, de asemenea, două tendinţe importante începute în 2020, respectiv interesul crescut al candidaţilor pentru joburile full-time din cadrul companiilor mari, multinaţionale, precum şi un avânt al tinerilor aflaţi la început de carieră de a începe primul job cât mai devreme, înainte de terminarea studiilor. Totodată, joburile din străinătate rămân ca opţiune secundară pentru toate categoriile de vârstă şi nivelurile de experienţă”, explică reprezentanții eJobs într-un comunicat de presă.

În prezent, pe platforma de recrutare eJobs.ro este disponibil un număr de peste 23.000 de locuri de muncă atât pe piața internă, cât și pe cea externă.