Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Amazon: Tehnologia AI pentru menținerea distanțării sociale

Amazon Inc a anunțat marți lansarea unui nou sistem care se folosește de inteligența artificială pentru a impune distanțarea socială la birourile și depozitele sale.
106 dosar Amazon

Amazon Inc a anunțat marți lansarea unui nou sistem care se folosește de inteligența artificială pentru a impune distanțarea socială la birourile și depozitele sale. Este vorba despre o metodă eficientă de a reduce riscul răspândirii infecției cu coronavirus printre lucrătorii săi, relatează Reuters.

De la începutul pandemiei, Amazon a implementat controale pentru a verifica temperatura și purtarea măștii de protecție în toate depozitele din SUA și Europa.

Compania s-a confruntat cu riscuri de diminuare a forței de muncă după ce angajații din zeci de sedii s-au infectat cu SARS-CoV-2, iscând proteste și forțând administratorii sediilor să le închidă.

Noul sistem este numit Asistent la Distanță și utilizează imaginile de pe camerele de supraveghere instalate în sediile Amazon pentru a ajuta la identificarea zonelor cu trafic mare. Camerele sunt destinate să transmită imagini live pentru a arăta dacă angajații păstrează distanța impusă de noile norme.

Pe monitoare apar cercuri verzi pentru persoanele care păstrează distanța de 2 metri, în timp ce persoanele care sunt mai aproape unele de altele sunt reprezentate pe ecran cu cercuri roșii. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii