FacebookTwitterLinkedIn

Zvonul că Amazon este în discuții cu mai mulți operatori de telefonie mobilă, precum Verizon, T-Mobile și Dish, pentru lansarea unui serviciu mobil pentru abonații Prime, a cauzat scăderea acțiunilor companiilor de telefonie mobilă.

Potrivit Bloomberg, Amazon este în discuții cu mai mulți operatori de telefonie mobilă, prevum Verizon, T-Mobile și Dish, pentru lansarea unui serviciu mobil pentru abonații Amazon Prime. Discuțiile au durat între șase și opt săptămâni și au inclus și AT&T.

În urma acestei știri, acțiunile companiilor de telefonie mobilă au început să scadă. Acțiunile Verizon au scăzut cu mai mult de 3%, în timp ce T-Mobile s-a prăbușit cu peste 7%, potrivit CNBC.

AT&T a înregistrat o scădere cu peste 3% a valorii acțiunilor.

Prin parteneriatul cu o companie precum Verizon sau Dish, Amazon ar funcționa în esență ca un operator de rețea virtuală mobilă. În loc să dețină propria rețea fără fir, compania ar cumpăra date de la un operator mare și le-ar vinde consumatorilor.

„Căutăm mereu să adăugăm și mai multe beneficii pentru abonații Prime, dar nu avem planuri de a adăuga servicii wireless în acest moment”, a declarat purtătorul de cuvânt al Amazon, Bradley Mattinger, într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt al T-Mobile a declarat pentru CNBC că „nu suntem în discuții privind includerea serviciilor noastre wireless în serviciul Prime, iar Amazon ne-a spus că nu intenționează să adauge serviciul wireless.”

Verizon și AT&T au spus și ele că nu au discuții cu Amazon pentru astfel de servicii. Reprezentanții Dish nu au fost imediat disponibili pentru comentarii.

Amazon s-a concentrat în ultima perioadă pe internetul de mare viteză prin programul său Kuiper, prin care își propune să construiască o rețea de 3.236 de sateliți pe orbita joasă a Pământului.

Un plan de intrare pe segmentul de telefonie mobilă ar putea atrage mai mulți abonați pentru Prime, serviciu lansat în 2005 și care costă 139 de dolari pe an.

Amazon a căutat modalități de a atrage mai mulți abonați pentru Prime, deoarece se confruntă cu o concurență crescândă din partea programului de loialitate Walmart+. Totodată, compania este preocupată de încetinirea creșterii numărului de noi abonați.

Compania avea în aprilie 2021 peste 200 de milioane de abonați în întreaga lume.