Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Altex se extinde și în perioadă de criză. Peste 27 de milioane de euro vor fi investiți în noi centre de servicii și infrastructură

Altex alocă peste 27 de milioane de euro din fonduri proprii pentru modernizarea infrastructurii și extinderea centrelor de servicii, chiar și în plină criză generată de epidemia de coronavirus.
Lansare Altex Braila (2)

Altex este lider pe piața de retail din România, cu 125 magazine deschise în țară, iar până la sfârșitul anului în curs, compania a anunțat că vor fi inaugurate cel puțin trei noi magazine în Chiajna, Lugoj și Deva. În plus, alte două noi proiecte sunt în faza de construcție în Reșița și în Câmpina, lucrările fiind estimate a se finaliza cel târziu în primul trimestru al anului 2021.

Pandemia de coronavirus a generat un șoc major asupra tuturor economiilor din întreaga lume, cu consecințe foarte grave la nivel socio-economic. Atât la nivel european, cât și la nivel național, economia va intra în faza de recesiune, în România estimându-se o contracție de minim 6%.

Peste 27 de milioane de euro, investiți din fonduri proprii

Având în vedere contextul actual, Altex a decis să sprijine procesul de redresare economică a țării, mai ales că finanțările si investițiile private au un rol vital. Astfel, compania investește peste 25 de milioane de euro în extinderea rețelei de magazine dar și în modernizarea și tehnologizarea infrastructurii. Investiția totală va fi susținută preponderent din fonduri proprii, dar și din alte surse de finanțare pe care compania caută să le identifice în perioada imediat următoare.

“Atât amploarea recesiunii, cât și capacitatea de redresare depind de reacția fermă șirapidă a autorităților, de măsurile pe care le vor lua cu privire la sprijinirea șifinanțarea sectoarelor afectate, de limitare a creșterii șomajului și de stimulare a investițiilor private. Redresarea trebuie să fie una colectivă, prin acțiuni comune ale sectorului public șiprivat. Astfel, cele 25 de milioane de euro  vor fi alocate pentru extinderea rețelei de magazine Altex șia centrelor logistice, facilitând accesul consumatorilor români la produse șitehnologii de ultima oră la cele mai avantajoase prețuri”, a declarat Dan Ostahie, CEO ALTEX România

Lurările pentru noile magazine, în plină desfășurare

Noul magazin ALTEX care va fi deschis în Chiajna, pe autostrada A1, km 11-12, implică o investiție totală din partea companiei de peste 5 milioane de euro și va fi inaugurat oficial în luna septembrie.

Cu o investiție de peste 1,7 milioane de euro, cel de al doilea magazin ALTEX care se va deschide în toamna acestui an este situat în Lugoj, pe str. Timișorii, nr. 127-129.

Cel de al treilea magazin care își va întâmpina primii clienți la finalul anului 2020 este situat tot în vestul țării, în Deva, pe Calea Zarandului. Acesta va avea peste 3000 de mp și presupune o investiție de peste 2 milioane de euro.

Lucrările continuă și pe alte două șantiere deschise în Reșita, respectiv Câmpina, și se vor finaliza cel târziu în primul trimestru al anului 2021. Valoarea investițională a celor două noi magazine va fi de aproximativ 4,5 milioane de euro.

Altex România alocă peste 13 milioane de euro în extinderea unui centru

Altex România alocă 13,5 milioane de euro în extinderea Centrului Logisitic din Dragomirești cu peste 37.000 mp. Astfel, prin noul spațiu alocat se va dinamiza activitatea care astăzi se desfășoară în 4 depozite, oferind astfel o gestionare mai bună a stocurilor pentru gama variată de produse comercializate de ALTEX România  și servicii de livrare mai rapide.

Compania se va concentra și pe proiecte de automatizare a activităților desfășurate în zona depozitelor, pe digitalizare (flexibilitate mai mare pentru angajații care lucrează de acasă via Office 365 și Microsoft Teams, etichete electronice în magazine) și mutarea activității în Cloud (introducere Machine Learning și utilizarea inteligenței artificiale). În total, compania va investi în tehnologie peste 2 milioane de euro.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii