FacebookTwitterLinkedIn

“Acesta reprezintă un moment de referință atât pentru Alpha Bank Romania, cât și pentru piața românească de capital”, transmite banca.

Obligațiunile emise pe o perioadă de 5 ani, cu dobândă variabilă sunt garantate cu credite ipotecare de foarte bună calitate și au obtinut ratingul (P)Baa2 din partea Moody’s.
Atât investitorii instituționali locali, cât și cei internaționali precum IFC și BERD au manifestat un interes deosebit pentru această tranzacție.

“La aproape 18 ani de la lansarea primului împrumut pentru achiziția de locuințe, Alpha Bank Romania deschide un nou capitol pe piața bancară locală cu acest nou instrument de finanțare, demonstrând încă o dată capacitățile sale de pionierat”, afirmă Sergiu Oprescu, Președintele Executiv Alpha Bank Romania.

Obligațiunile vor fi listate atât pe Bursa de Valori din Luxemburg, cât și pe Bursa de Valori București. “Obligațiunile ipotecare sunt instrumente moderne de finanțare care vor contribui la dezvoltarea instituțiilor financiare din România și a pieței de capital”adaugă Sergiu Oprescu. Tranzacția a fost intermediata de banca de investiții Barclays Bank PLCîn calitate de Lead Manager și Alpha Finance România în calitate de Co-Manager.

Alpha Bank a lansat primul program de obligațiuni ipotecare din România, în valoare de 1 miliard de euro