FacebookTwitterLinkedIn

Alliance Healthcare România, companie de distribuție a produselor farmaceutice, parte a grupului internațional Alliance Healthcare, a obținut afaceri record în anul 2022, ajungând la 4,58 miliarde de lei (926 milioane de euro), o creștere de 14% în raport cu 2021.

Datele disponibile pe platforma Termene arată că profiturile au scăzut cu 6 procente, la 85 de milioane de lei (17,3 milioane de euro). Compania are în principal contracte cu statul, fiind furnizor pentru numeroase spitale și institute medicale din țară, prin contracte directe sau publice.

Alliance Healthcare, cu acoperire la nivel internațional, livrează anual în peste 115.000 farmacii, medici, centre medicale și spitale, din 11 țări, fiind unul dintre cei mai mari jucători de distribuție în domeniul farmaceutic din Europa. 

În România, este prezentă cu centre logistice în București, Ploiești, Brașov, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara și cu cinci linii de business: Alliance Healthcare, divizia de distribuție farmaceutică; Alloga, furnizor paneuropean de servicii logistice în domeniul farmaceutic; Alcura, soluții personalizate pentru companii și profesioniști din domeniul medical; Alphega, soluții pentru farmaciști, pacienți și producători; și Skills in Healthcare, care oferă soluții de marketing și vânzări pentru industria farma.