FacebookTwitterLinkedIn

Alina Culcea, care deține din 2018 rolul de Director General al Amgen România, devine acum responsabilă și de coordonarea operațiunilor pentru Bulgaria, a anunțat compania biofarmaceutică.

„Asistăm la provocări semnificative la nivel global și european, precum perturbările geopolitice, efectele post-COVID, inflația în creștere, mediul de reglementare în schimbare. (…)  Facilitarea accesului la medicamente inovatoare pentru persoanele care suferă de boli grave este cel mai bun mod în care Amgen poate contribui la binele comun”, a declarat Alina Culcea. 

Alina Culcea a absolvit Universitatea de Medicină „Carol Davila” din București și are o experiență profesională de peste 25 de ani în industria farmaceutică. Înainte de a se alătura companiei Amgen în 2018, ea a ocupat funcția de Interim Country Manager și Head of Governmental Affairs and Patients Access la Novartis România. În perioada 2019-2022, Alina Culcea a condus și Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM). 

Amgen România se concentrează pe domenii terapeutice precum oncologia, hematologia, bolile cardiovasculare, bolile inflamatorii, fragilitatea osoasă și nefrologia. Compania a obținut anul trecut afaceri de 261 milioane de lei, în creștere cu 18% față de 2021, iar profitul a crescut cu 44%, ajungând la 11,5 milioane de lei, potrivit platformei termene.ro.